Yhteystiedot

Markkinaoikeuden yhteystiedot ovat

Käynti- ja postiosoite: Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki

Puhelinvaihde: 029 56 43300
Faksi: 029 56 43314
Sähköposti: markkinaoikeus(at)oikeus.fi
Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä


Sähköinen asiointipalvelu

Markkinaoikeudessa voi asioida myös käyttämällä hallinto- ja erityistuomioistuinten sähköistä asiointipalvelua.


Turvapostin lähettäminen

Oikeusministeriön turvaposti (https://turvaviesti.om.fi/) on markkinaoikeuden asiakkaille suositeltu tapa toimittaa markkinaoikeudelle salassa pidettävät ja arkaluontoiset asiakirjat. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista.

Kun turvapostia lähetetään viraston virastopostiin, viestin otsikkoon, sisältöön sekä liitteisiin tulee laittaa tarvittavat tunnistetiedot (nimi, mihin liittyy jne.), että viraston henkilöstö osaa välittää viestin asiaa käsittelevälle henkilölle, tietää mihin asiaan sähköposti liittyy sekä keneltä se on.

Linkin takaa löytyvässä ohjeessa läpikäydään, kuinka turvapostia voidaan lähettää oikeushallintoon. Ohje turvapostin käyttämisestä.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelunumeromme 050 406 1132 palvelee virka-aikana ma-pe klo 8.00 - 16.15.

Tuomioistuimet-talon yhteisen kirjaamon asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 8.00 - 16.15. Asiakkaille tehdään turvatarkastus.

Asiakaspysäköinti

Asiakaspaikkoja ei ole.

Puheluhinnat

Palveluista peritään vain soittajan liittymän operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori.

Istuntojen seuraaminen

Markkinaoikeuden suulliset istunnot ovat lähtökohtaisesti julkisia. Istuntosaliin mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Suurempia ryhmiä pyydetään ottamaan markkinaoikeuteen yhteyttä etukäteen.

Julkaistu 29.5.2023